referenties

Referenties

”Heel licht voelde ik mij, toen ik naar huis fietste, na een bijeenkomst waar Gerdie de ZKM had toegepast. Veel was duidelijk geworden. Ik heb wat denken en doen betreft veel marathons gelopen, mijzelf altijd opgepompt in mijn doen en laten. Dat kwam door een te sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor mijn omgeving.”
”Ik weet nu dat ik er alleen maar hoef te zijn, verder niets. Voor mij is het nu de uitdaging geen invloed uit te willen oefenen en zonder (voor)-oordelen nieuwe situaties in te gaan. Dat geeft een heel bevrijd, rustig gevoel. Ik heb nog wel aftrainingsverschijnselen, maar als ik nu weer aan een geestelijke marathon dreig te beginnen, weet ik dat ik hem niet uit hoef te lopen.”
(J.L.B. Groningen)


”Ik vond Gerdie betrokken, alert en professioneel. Tot mijn verrassing was haar benadering niet therapeutisch. Ik voelde me bij haar veilig en werd gelijkwaardig behandeld. Ook kreeg ik genoeg tijd om na te denken als ik de juiste woorden niet kon vinden. Als ik even blokkeerde hielp zij mij weer op weg door mijn woorden te herhalen of kwam ze met een voorbeeldsituatie.”
”Gerdie stuurde me niet over mijn grens, maar moedigde me wel aan bij mijn diepste zelf te komen. Dat kon ook, omdat ik haar vertrouwde.
Na een week werden al enkele zaken die speelden helder. Als voorbeeld: ik heb gemerkt dat ik nu een sterk cordon om mijzelf vorm als ik in de buurt ben van mijn vijandige collega. Hij kan me niet meer raken.
(K.d.V. Zuidhorn)